fredag den 7. februar 2014

60 erne som rocker i Skovlunde


MC billeder fra et langt liv med vennerne på 2 hjul fra Skovlunde / Ballerup.






Jeg har kørt motorcykel allerede som 15 årig hvor jeg 'lånte' min fars uindregistrerede Sachs motorcykel. Han havde købt den i Tyskland og da vi flyttede til Skovlunde blev den parkeret i kælderen, Da det var dyrt at få den toldbeskattet og på danske nr. plader, Så når mine forældre var i sommerhus, så drønede jeg rundt på den i Ballerup og Skovlunde og der var jeg kun 15 år gammel, men en af beboerne sladrede til min far og så solgte han motorcyklen. Men jeg startede med at køre knallert ( tunet ) i 1965, Vi var en gruppe på 6 stk der havde malet knallerterne blå hammerlak, og vi havde udboret cylinder og hakket stemlet, og monteret en stor karburator + lavet om på gear, så de kunne køre ca, 70 km. Politiet jagtede os flere gange, men vi kørte fra dem hver gang, men en aften kom der 3 politibiler og motorcyklebetjente og De fangede flere af os Bla. Roland-Mogens-Benny og Mig og så tog de cylinder topstykke og karburator fra os, men ugen efter var vores knallert ulovlige igen.

Vi var også i "krig " med villaerne ved flyvepladsen, hvor der holdt en lille gruppe unge til på ca 10 stk, De måtte ikke komme ned til Skovlunde station ved pølsemanden, det var vores område, og en aften blev jeg og benny fanget af dem i deres område og De bankede os og låste os inde i en garage mange timer, men vi fik brækket os ud med stor besvær.


Vi var heller ikke velkommen på Skovlunde bodega, som lå i det gamle Skovlunde Center som blev bygget 1968, men vi troppede op 2 mand, og så låste bartenderen døren og vi skulle bankes af gæsterne, så vi måtte springe ud af vinduet , for ikke at blive gennembanket og vi fik ikke læderjakkerne med, så vi hentede nogle af gutterne og begav os op på bodegaen igen efter jakkerne og fik dem, og på vejen ud fik nogle af gæsterne et par på hovedet som hævn, så vi fik karentæne fremover, men vi kom der alligevel af og til, og det resulterede altid med ballade, men vi slap som regel med nogle få knubs da vi gik til boksning og karate og på den måde var bedre, vi syntes det var sjovt at drille dem.


Vi havde et opgør med rocker i nordlige skovlunde, som havde "besat" et nedlagt hus på frederikssundsvej ved Stålen ( tanken) som dengang lå i skovlunde, og der kom Hudi-Helle-Janne-Jørgen-Guller (bjørn)-Jens-erik-Dana-og Tom, og vi fra skovlunde bymidte mente ikke at der var plads til 2 rockergrupper fra samme by.
                 Så Mig -Benny-Jean-Superjøbbe-Fritsjof-John stormede huset med brækjern og jernstænger, og smadrede døren og ødelagde taget og vinduer, og fik dem jaget ud og overtog huset.

Men vi blev lidt kede af det, det var jov nogle af vores og så slog vi os sammen til en stor rockerklub, og huset kom til at hedde Rockerly-1. og vi kom metalplader på hoveddør og vinduer blev lukket med plader og metal, og kæmpe låse på døren, som Jean skaffede på Ruko der var hans arbejdsplads, og han forkromede knallertkæder til os, som vi brugte som livremme og ( piske med ved slagsmål ) som vi gjorde flere gange mod Herlev-Ballerup rødder. Politiet kunne ikke tage dem fra os da vi brugte dem som livremme.

Vi møblerede huset med sofaer - lænestole og brændeovne som vi "hentede" om natten, med Min firmabil, som jeg hentede på min arbejdsplads, og vi monterede lamper og projektør i huset, og strømmen" lånte" vi fra tankstationen hvor vi trak en lang ledning ned til udendørslampe, og satte snydefatning ind.

Vi holdt mange vilde fester i huset, og alt øllet var gratis, vi havde gode "forbindelser" til det som jeg ikke vil røbe. Nogle øl stjal vi på byggepladser, hvor vi listede ruden ud og bar øllet ud gennem vinduet, og så monterede vi ruden igen bagefter, andre skruede vi håndtag af, og monterede det igen, så de ikke kunne se at der havde været indbrud. På Hillerød station var rangeret Wibroe ølvogne ud på sidespor, som vi også brækkede op og tog rigeligt med hjem om natten.
Vi begyndte at få et problem med tomme flasker, de hobede sig op på hele 1.sal og vi kunne ikke sælge dem, for så var vi afsløret med så store mængder, men heldet var med os, for pludselig holdt der en stor lastbil fra holland nede foran Stålen, og vi transporterede alle tomme ølkasser op bag i lastbilen, og vi morede os rigtig meget og tænkte hvad chafføren ville sige når han kom til holland, og så alle ølflaskerne. Og det foregik i 1968-1970.
Vi kom også i Kildegården når der var havefest, og der kom vi altid i klammeri med havefolket i ølteltet , der boede en del unge som kom fra kbh, og dem kunne vi ikke li, så når vi troppede op i haveforeningen sammen med Finn-hugtand--Danny--fumle --Rene - Rødebjarne provokerede vi dem, og så startede balladen. Så os fra skovlunde hjalp hinanden, det var ret sjovt, men købmand Olsen var ikke så glad for os, men han solgte da øl til os som vi drak lige ude foran hans butik, men købmand Olsen vidste godt at han ikke skulle sige noget til os, og vi lavede heller aldrig hærværk og slagsmål ved hans butik, han var sådan set fredet.


        


Men så kom ( grønjakkerne ) fra nørrebro, i store flokke og jagtede os i omegnskommunerne, og så slog vi os sammen med Ballerup og Herlev og fik grønjakkerne væk fra vores by, flere gange har vi fået tæv af dem, og vi lånte en kassevogn og gemte os en 8 stykker bagi, og kørte til Brønshøj og Nørrebro og fik fat i flere grønjakker, som blev slået med kæder og køller, og smadret deres knallert. Vi "tog" også nogle grønjakker fra Brønshøj, og smed dem bag i Bjarnes kassebil og kørte til bagsværd sø hvor vi afstraffede dem om natten og smed dem bagefter i søen som hævn.


     .




                                                                                              




Hos Hudi på Ålegårdsvej 1969 



Irene-Bjørn Vyk - Slinger Slinger- Bjørn Vyk- John hos Hudis fest 1969



       


                     
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar