fredag den 7. februar 2014

Vi rejser 2003 - 2010


VI REJSER PÅ FERIE 4 GANGE HVERT ÅR, FOR AT OPLEVE VERDEN INDEN VI BLIVER GAMLE og syge.



Norge 7/8 - 20/8 - 2011 ferietur med bil + tog + skib hvor vi kom gennem Sverige - Lapland og Norge



Vi så 6 elge på turen forskellige steder Mora by

kæmpekanin i Ørebro


Stop med toget ved polarcirklen, hvor vi lige tog nogle billeder af skiltet, resten af billederne ligger på næste link: vi rejser 2o11




Osnabrück 6-7-8 maj 2011 ved Bad Rothenfelde hvor vi besøgte Annes familie, det var bare så skønt vejr på hele turen, og vi fik oplevet og set meget i de omkringliggende byer, og Merete fra Istandbul kom også derned til familietræffet,

Vi var på isbar hver aften, det var så hyggeligt at sidde i denne varme om aften, og tylle is ned i halsen lige inden aftensolen gik ned.

Merete og Anne kigger på min kæmpeis, jeg kunne ikke nøjes med en lille en.




Dubai for anden gang marst 2011



Her jeg foran Dubais Marina Anne foran verdens højeste højhus

Vores Hotel Radison Blue Anne foran Dubai Marina med torso


Dubais havn hvor alle varer ankommer Vandtaxa til 1kr for billet 10min. sejltid


Dubais største center med 1200 butikker Den nye metro med foreløbig 47 stationer


Indendørs skicenter med lift og pister bygget oven på taget af et choppingcenter på 3 sal






London 5 dage julen 2010


her står jeg i snevejr i notting-hill marked kongeslottet


turistbutik i londons picadelly-circus engelsk pub

Tower bridge


Londons undergrundsbane vi boede 30 min kørsel med toget, og vi kørte rigtigt meget med undergrundstoget, de kører bare hele tiden og døgnet rundt.




ISLAND 6/8 - 13/8 2010

Rundrejse i lejet bil hvor vi kørte over 2000 km øen rundt, med overnatning på 7 forskellige hoteller og der var indlagt mange seværdigheder hver dag, vi så flere vulkaner - isgletjer - 16 store vandfald og et hav af små vandfald - kirker - springende geyser - kogende mudder 90c varmt og mange lagune varmekilder hvor man bader, og vi sejlede med hvalbåd og gletjerbåd.


på hvalbåden så vi disse marsvin og delfiner, og jeg fangede en torsk på turen, som vores skipper parterede og grillede for os, og det nok den friskede torsk som jeg har fået.


geyserområde ved Haukadalur hvor der er en geyser der springer hvert 5 min 60m op i luften, og der er også klare søer 90c varme og kogende muddersøer hvor mudderet bliver kastet op, og hele området stinker af stærkt svovl.


europas største (isbræ) gletjer som er ca 1ookm lang og 1km høj, som hedder vatnajökull og den brækker hele tiden kæmpe isblokke af, som allesammen driver ud i Jokulsarlonsøen og så videre ud i havet, vi var ude at sejle på søen, og kom næsten helt op til gletjerens udfald, vi måtte ikke komme nærmere, for hvis en kæmpe isklods brækkede af, så ville båden vælte. Og vi så sæler som svømmede rundt om båden.


her står Anne ved gletsjerens udfaldt ved søen, man tror hun står ved siden af , men det synsbedrag, for der er ca. 1 km derhen. Her til højre er jeg på toppen af vulkanen Keriö hvor der er en sø på 55 meters dybde.


islands største vandfald Gullfoss vandfaldet skögafoss


udsigten fra Vig by Hallgrimskirken i centrum af Reykjavik




Bornholm - Bornholm

3 dage 23/7-26/7 hvor vi boede hos Betina i Svaneke sammen med Anne -Dan-Rikke og Mette


Anne ved hammershus ruiner badning ved Due-Odde strand


Middelalderfest. vi gør klar til svævebanen, anne kigger bekymret.

hvor vi så Hammershus ruiner - badet i dueode - middelalderfest - prøvet danmarks højeste svævebane
( 60m høj ) og på rundvisning tv2 lorry bornholm hvor de sendte live.



Her Annes søn på vej ned af den 60meter høje bane Opalsøen ved hammershus.




Hamburg 4 dage 1/7 - 4/7-2010 i drønende varme 38c. og 31c. om natten, vi var til gadefest og sightseeing med bus og skib, på museum - zoologisk have og fik shoppet i butikker, og vi fik selvfølgelig wienerschnitzel og pølser som er mine favoritter.




Udsigten fra hotellet på 5 sal over baneterræn. Bustur rundt i Hamburgs gader.


Zoologisk have - Anne gir den gulerod. Jeg bader i elben og skibene sejler tæt på.


Vi besøgte verdens største modeljernbane i Hamburg , og for at forstå størrelsen af den, så har den 6 millioner besøgende om året, og 1500 lokomotiver og 20.000 vogne og over 20 km jernbanespor, og der er over 300.000 gadelamper på anlægget . man kan se mere på deres hjemmeside= www.miniatur-wunderland.de


Las-vegas by her og banen er også opbygget med skandinaviske byer.



Vietnam 12 dage.

Fra Hanoi til Saigon vinter 2010


Halong-bugten hvor vi sejlede 2 dage, og hvor James Bond film er optaget, der er kæmpe stor drypstenshule herinde i klipperne, som vi så.


Vi fløj først til Paris og skiftede flyver til Vietnam, men der var overbooket og vi blev afvist så ventede 7 timer og fløj istedet for til Thailand og ventede 5 timer og fløj derfra til Vietnam. Da det var deres fejl fik vi 9000 kr og mad i erstatning, og så gjorde det ikke noget at vi kom en dag senere derned.


Vi besøgte en oberst fra krigens tid. Vietnamesernes kister er meget dekorative.


Vores mad var hver dag dekoreret flot med figurer skåret ud af frugt og grønt, og der var rigtigt lækkert mad hver dag, vi undgik hunde og slangemad.


Vietnameser kører med 5 levende svin på knallert, og vi så også en som kørte med en stor okse på motorcykel, alt kan transporteret på knallert dernede. TH- mange bor langs floden, og lever af fiskeri.




Vi besøgte krigsmuseum i Saigon og så hvor den Amerikanske senator Mc-Cain har siddet fængslet i 7 år, ret barbarisk fængsel fra Vietnam krigen.



Rhodos 8 dage

Vi har lige været Rhodos Ø 5 - 13 september 2009 og det var varmt 38c og vi var hele øen rundt og så lindos fæstning -rhodos gamle by- sommerfugledalen og andre ruiner fra romertiden.


Bling bling på altanen kæmpe bourgonville


vi besøgte Bargaden 2 aftener lindos ruiner bygget højt oppe





norge 12 dage

12 dages ferie i Norge sammen med victor 2009.

Familietræf i norge hvor vi var 37 familie-medlemmer forsamlet i en stor hytte højt oppe i fjeldet, hvor vi holdt fest 3 dage, og bagefter kørte vi rundt i Norge 12 dage hvor vi oplevede utroligt meget, det var fra den 23/7 - 3/8 2009.





Annes norske familie vi var sammen med 2009 Victor - mig - og Anne



surnadalen med fjorden byen todal med vandfaldet


annes kusine er maler, og vi købte disse malerier fra hendes atelie i Trondhjelm, TH. victor på slot på ørlandet ved trondhjem fjorden.




Holland 5 dage 2009

Holland 5 dage med Mette -Anders-Dan- Mig og Anne.


Vi har lige været i holland 5 dage 20 maj-25 maj 2009 vi var i Efterling forlystelsescenter og dolfinarcenter i Hardervijk, og selvfølgelig var vi i amsterdam om aften.


Vi havde stop 2 dage i osnabrüg og besøge Annes familie, og så kørte vi til holland.


her er vi i eventyrparken Efterling i holland, hvor vi var i parken 2 dage, ellers kunne vi ikke nå alle forlystelser, der er så meget at prøve, bagefter var vi i rotterdam og spise nede ved de små gader.






Prag - den gyldne stad


I Februar 2009 var vi 5 dage i Prag, det var koldt men hyggeligt at gå rundt i byen. Der var meget billigt at spise i prag, wienersnitsel 40 kr og 1/2 liter øl 7 kr. så der røg noget inderbords.



Prags har broer hele vejen rundt. Vi så mange trabanter og wartburg i Prag.



Det ser sort ud for Anne, han fik os ud at sejle på floden med øl og sandwick og entre til museum for 75 kr. Billigt hva. TH. overskudstøj army sælges her, også skydevåben.



TV-tårnet havde restaurant hvor vi var oppe og spise. Skævt hus i cemtrum ved floden. Der kravler 6 børn op af tårnet i bronze, og udsigten er fantatisk.










Det vestlige USA oktober 2008 3 ugers ferie.


Vi startede i San-francisco og videre til Los-Angeles-Hollywood-Carmen-Santa-fe-Death-valley- Grand-canyon--Zion-Nevada -Arizona - Las-Vegas - New-Mexico - Solvang -Monteray - Needles -Kayenta - Page. De store byer havde vi 2 overnatning, og de små byer havde vi en overnatning, og kørte så videre.til næste by, og vi så utroligt meget på de 21 dage vi kørte rundt.


Vi kørte gennem 6 stater, og fik kørt næsten 6ooo km. Vi kørte også ad den gamle berømte Rute 66 som vi kørte 900 km på, med gamle barberchop og tankstationer fra 50erne. og masser af gamle amerikaner biler, som står efterladt på ruten.


San franciscos broen, Golden Gate Bridge. Alkatraz fængselsø som vi var ovre og besøge.


Carmel by havde Clint Eastwood 2 restauranter, og en kæmpe ranch med hotel hvor han boede, og selvfølgelig skulle vi spise på hans restaurant, hvor der hang billeder på væggen fra alle hans film.

Vi var i den danske by Solvang, der havde rundetårn og Dybbøl mølle og flere danske bagerier/ cafeer ret hyggelig sted.




Rute 66 i byen Gallup på vej til Santa-fe. Anne spiller på Casino i Las vegas.


For at komme til Las-Vegas skal man køre gennem nevadas ørken, og der er bare øde og sand flere hundrede km, og man møder ikke nogle mennesker eller biler på ruten. Og lige pludselig dukker byen op midt i ørkenen, og så er der bare fyldt med mennesker og højt musik døgnet rundt. Og alt er kæmpestort i byen , inde i hotellerne er bygget eiffeltårnet og venedigs kanaler hvor både sejler rundt, og i stueetagen står mellem 2oo - 2000 spillemaskiner, og nogle hoteller har 6000 værelser, og kæmpe choppingcenter på 1-2 sal, vi havde også svært ved at finde ud på gaden, da man let farer vildt derinde.


Vi var nede på hollywoods boulvard og se stjernerne i fortovet, og vi var oppe i filmbyen, hos universal studie og se hvordan de optager film, vi så også den villavej hvor de optager Desperate Housewives.




Osnabruck og Holland.


Vi var 4 dage 1maj-4maj 2008 i Osnabrück og besøge Annes familie Claudia og Timm, og vi tog et smut til Holland og så en blomsterpark fyldt med tulipaner.



Jeg hilser på Schrek i Osnabrück. Timm- mig og Claudia får Wienerschnitzel hjemme hos dem.

Da de ved det er min livret, den var god.



Ferie i Dubai 7 dage.

Dubai ~ sand, sol og shopping december 2007 altid solskin, og 31 grader i december. 10/12 - 17/12.


ferien i Dubai er nok den fedeste sted jeg har været, de har simpelthen alt, og alle ting er utrolige billigt især guld, og F.eks.1/2 liter cola koster 1 kr.

Dubai har bygget sådanne 2 palmeører i havet, det der skal forestille stammen, har De bygget højhuse på, og på palmebladene er der bygget huse med bådplads til, alle husene er solgt til skuespiller og kendte rige. Der er vagt, så nysgerrige kan ikke komme derud, Vi blev kørt derud i bus og så det enorme byggeri.Et af højhusene de bygger skal dreje rundt om sig selv, og hvert enkelt lejlighed, uafhængie af hinanden kan dreje rundt, som beboerne syntes, ja det lyder umuligt.





Her er udsigten fra vores hotel som lå lige i centrum af byen.

Byen var fyldt med liv døgnet rundt, og alle butikker har åbent til 24.Det største indkøbscenter i Dubai havde 350 forretninger, og der var 8 store indkøbscenter i vores by, så vi var ude og shoppe hver aften.I dubai betaler man ikke skat, told, mons så alt er meget billigt.F.eks benzin 2.50kr coca-cola 1kr. og skjorter fra 20kr.en grilkylling kostede 20kr.Indkøbscenteret havde på 2 sal ferrarier-bmw-mercedes, og en ny ferrarie kostede 900.000 kr, og i danmark koster den 3.5 mill.





Alle højhuse og moskeer er flot oplyst. ja selv palmer og rundkørsler er oplyst farvestrålende. Om aftenen var der så varmt, at vi gik i short og t-shirt, og alle Dubajer sidder i parkerne og foran deres butikker med børnene, og nyder aften, mange går også på cafe og mødes ( kun mænd ) da deres koner ikke må vises frem.





Dette hus er kakkelbeklædt Anne venter på taxabåd. Der sejlede masser af taxabåde da floden løber midt gennem byen, og befolkningen pendler frem og tilbage med de ca, 100 taxabåde som krydser floden, og billetten er billig 1.50kr for en voksen.



Hotellet var omgivet af bazarhuse og restauranter En emir med sin kone
det bliver kaldt sejlet, og er 7.stjernet hotel, på grund af alt det luksus med guld -vandhaner, og gæster bliver fløjet med helikopter, hvor der er platform på toppen. Deroppe har hotellet en bar hvor en øl eller en drinks koster 6000. kr (for en) og en kop kaffe koster 250. kr, så vi skulle ikke derop, vi gik ned til en cafe i byen og bestille kaffe med isdessert til 20. kr det var lige så godt.



Jeg benyttede chancen, købte guldkæde, da det er ½ pris hernede, Anne drikker kokossaft.



Der var filmfestival mens vi var der, og alle de berømte var der. her ses indendørs skicenter med kæmpe bakke bygget oven på indkøbscenter med skilift kælkebane og skøjtebane. på billed ser det småt ud, men det er enormt i virkeligheden.
Skibakken er 85m høj og betonbygningen er 5m. tyk, for at holde varmen ude og kulde inde.
.



Bazargade med butikker bygget som labyrint, hvor man let farer vildt i gaderne. Det er mest tøj-guld-tæpper og antik til turister de sælger derinde.



Her første billede bygger dubai verdens højeste hus på 1km. høj som er færdig næste år, der er 3000 bygningsarbejder på den, og de bygger hele døgnet på den, Der er nu 182 etager på huset dec.2007, og det er bygget færdig 2009. Til venstre en bus kun til kvinder, hvor ruderne er malet gule. Men De kan også køre alm. busser, så sidder kvinderne foran og mændene bagi bussen.



Sådan ser alle rundkørsler ud i dubai med blomster og palmer. Jeg sidder midt i
en rundkørsel og nyder en doughnut. Alle steder i byen bygger de søjler hvor hurtigtog skal køre og banen skal bygges helt til Saudi-arabien og Kuwatt, og De har bestilt 800 stk. togstammer til højbanen.




Familietræf i Norge august 2007

. Vi var 3. uger i norge og fik kørt 4000.km


Vi holder familietræf hvert andet år, et år Danmark, og næste år Norge, Vi kan være op til 50 mennesker til træffet.


Her er vi med Annes norske del af familien
samlet
i Hasselvika på halvøen 'Fosen' i Trondheimsfjorden



Vandfald i Åre i Sverige Isbræ i Mo i Rana i Nordnorge



Her går Moldefjorden i ét med skyer og himmel fra fjeldet og her er fjord og fjeld så langt øjet rækker




Anne foran et af de mange vandfald vi kom forbi på vejen Anne foran fjeldkomplekset 'De syv søstre'



Atlanterhavsvejen mellem Molde og Kristianssund



Da vi alligevel skulle mødes med Annes familie i Trondheim i år, tog vi en længere ferie i Norge. Vi besøgte Stockholm på vejen op gennem Sverige, vi kørte op fra Trondheim til Mo i Rana langs kysten fra Brønnøysund, en smuk køretur med udsigt til mærkelige fjeldformationer og med 3 færgeoverfarter. På vejen så vi helleristninger, det er billeder af rensdyr og jagtscener, der er hugget ind i sten for mange tusinde år siden af vores forfædre. Vi besøgte polarcirkelcentret, det var højt oppe på det bare fjeld i blæst og skydække.
Vi sejlede fra Mo i Rana til Molde med Hurtigruten, der er verdens smukkeste sejlrute, og i Molde var vi på tur til Atlanterhavsvejen - en sjov brovej ude i atlanterhavet der går fra ø til ø - en hurtig vej uden om de høje fjelde mellem Molde og Krisianssund. Anne har familie i Molde og vi havde et par hyggelige dage her inden vi kørte videre gennem Romsdalen hvor fjeldene tårner sig op på begge sider, ned til Oslo over Jotunheimen, et fjeldmassiv højt oppe ved den evige sne. Vi nåede ind og se Vikingemuseet i Oslo inden vi sejlede med DFDS til København.

Det var en meget spændende tur med mange flotte oplevelser i naturen.






Tyrkiet sammen med Mette-Anders-Claudia-Anne og Mig.


Familiebesøg i Istanbul april 2007

Vi tog en uges kombineret ferie og familiebesøg til Annes kusine Merete og hendes mand Adnan, der bor i Istanbul. Annes datter Mette og hendes kæreste Anders var med og vi mødtes med Annes anden kusinedatter Claudia fra Osnabrück og hendes veninde Danni.

Så det blev et helt mini-familietræf.

Det var ikke særligt varmt, men fint nok til at se på seværdigheder



Her er vores udsigt fra hotellets tagcafé ud over Bosphorusstrædet og den Blå Moske.


Vi så den smukke blå moske og prangende paladser og så var vi på Bazaren med tusinde ting og handlende der alle skulle fortælle hvor billige de var. Jeg måtte gå udenfor til sidst og her var politiet aktive med at undersøge alle der så lidt skumle ud. De blev scannet og visiteret inde i en campngvogn der var opstillet.



Vi besøgte det store smukke Topkapi palads og parken med fantastiske tulipanbede, og på den varmeste dag var vi på Merete og Adnans landsted syd for Istanbul, hvor vi nød deres smukke have og solede os på terassen, mens Merete diskede op med lækre tyrkiske specialiteter.



Der var tulipaner alle vegne Og så var vi på natclub på vores 2 års bryllupsdag.







Forårstur til Berlin februar 2007


Det var meget tidligt forår men dejligt lunt og fuld sol hver dag, så vi fik gået mange kilometer hver dag. Vi fandt to flotte kinesiske løver hos en marskandiser som vi slæbte med hjem.
De vejede hver over 10 kg.

Check point Charlie Kanslerbygningen


Et stykke af 'Berlinmuren' på Potsdams Plads en sjov teaterbygning

Vi blev heldigvis hentet ved bussen i København af Annes søn Dan, for det var den dag hvor nordsjælland lå begravet i sne og vi var tungt belæsset med løverne.




Familiebesøg i Osnabrück med afstikker til Amsterdam december 2006


Vi besøgte Annes familie i Osnabrück og gjorde i den forbindelse en afstikker til Holland. Delfinariet i Harderwijk var desværre lukket, så vi kørte en tur over det nye dige op til dæmningen nord for Amsterdam, og spiste middag i Amsterdam på vej tilbage til Osnabrück.




Ved grænsen blev vi stoppet af politet der syn tes det var mistænkeligt at en dansk bil passerede så sent på aftenen. Da vi kørte videre hørte vi en mærkelig syngende lyd og vi troede begge to at den anden sad og nynnede. Det gjorde vi ikke, og så troede vi at politiet tog gas på os og havde lagt et eller andet ind i bilen. Det havde de ikke, og til sidst måtte vi konkludere at hastigheden af lyden steg og faldt i takt med farten, så det må være vejbelægningen der frembragte lyden. Her bagefter forekommer det meget morsomt, men kl.22 i mørket og regnen med sort skov på begge sider var det altså lidt uhyggeligt.





Shanghai august 2006

Vi mangler at se Shanghai før vi helt kan slippe Kina. På turen oplever vi en hypermoderne storby og små kulturperler uden for Shanghai i fortidens tempo.
Shanghai er shopping, skyskrabere og The Bund med udsigt til Orientens Perle.



Her er vi oppe i Orientens Perle, der på dette tidspunkt var det næsthøjeste tårn i Asien



Slagter på kinesisk Shanghai by night


Vi rejser med gammeldags tog der ligner Orientekspressen, til Hangzhou - en gammel kejserby med den smukke Vestsø, og vi kører med bus til Suchow - en kanalby med en af Kinas ældste kultiverede haver. Disse byer er kinesernes egne foretrukne feriesteder når de skal slappe af.



På vej hjem fra Suchow besøger vi også kanalbyen Xitang, hvor en del af filmen 'Mission Imposssible 3' er optaget tidligere på året. Under optagleserne blev byen afspærret i 3 mdr.



Xitang kanalby i det gamle Kina Jeg kører med Verdens hurtigste tog i Shanghai

Vi kører 431 km/t

Mens vi kører til lufthavnen med verdens hurtigste tog er et fly under landing på højre side af
toget. Så fornemmer man hvor hurtigt det går. Ellers ses det på speedometret på væggen.





Møn rundt på MC juli 2006

Morgenkaffehygge

Vi starter turen i Nørre Alsev hvor vi fejrer min svoger Johns fødselsdag.





Så går turen til et hostel nær Møns Klint med udsigt over en stor sø og vejret er til at cruise rundt på Møn i shorts og bare arme.


På vej hjem stopper vi ind og besøger Willy. Hans hus var under renovation men de kunne fortælle at han er flyttet til Fanefjord. Det var hyggeligt gensyn.

udsigt til Farøbroen
Da vi kører videre til Vordingborg bliver Anne stukket af en bi på vejen. Det er prisen for ikke at have sine MC bukser på. Vi ser Gåsetårnet nedefra - det er for varmt at gå op med vores oppakning og så er det på tide at komme hjem inden det dårlige vejr når til Sjælland.



Forårstur til Kreta april 2006


Vi fejrer 1 års bryllupsdagen med en rejse til Kreta. Der er varmt om dagen men det er kun forår hernede , så turistsæsonen er ikke rigtig startet og vi har det hele for os selv.


Vi lejer to MC ére og kører rundt på Vestkretas nordkyst, og senere på ugen lejer vi bil og kører østpå til hovedstaden. En flot tur på kystvejen der snor sig op og ned.


Enkelte dage er det varmt nok til solbadning ved poolen, og vi er heldige med vores biltur til sydkreta hvor vi fra blæst og gennem tæt tåge forcerer bjergene og dykker ned i solskin på sydkreta , hvor vi har en dejlig dag - og møder nogen danskere fra Veksøområdet.


På hjemturen er der stadig tæt tåge oppe i bjergene og på Vestkreta ved hotellet er der nærmest uvejr, så restauranter langs vandet er lukket. Uvejret driver dog over i løbet af natten.

Her er meget at se på Kreta både af natur, alle forårsblomster og buske er lige udsprunget - og gamle klostre, huler og historie fra antikken.
På en ø vi kan se fra hotellet, lever de sky Kri-Kri geder i ro og fred, bortset fra 1 dag om året hvor der må komme turister derover. Vi har dog gederne udstoppet på nært hold på vores favoritrestaurant Kri-Kri lige neden for hotellet.







Jylland rundt august 2005

Vi kørte op til Grenaa og besøgte Kattegatcentret med hajer. Herfra til Nykøbing Mors og besøgte Jesperhus. Videre ned til Himmelbjerget og på besøg i Givskud løvepark der er blevet rigtig stor og spændende. Vi fik set Højer sluse og Rømø og efter 2 overnatninger i Ribe kørte vi via Møgeltønder til Tyskland og provianterede på vejen hjem. Danmark er et dejligt sted at være på ferie når bare vejret er godt og vi fik både varme og sol på hele turen.

Udsigt fra Himmelbjerget

Jesperhus

Udsigten fra Ribe Domkirke







Bryllupsrejse 16. april 2005

Beijing Yangtze Chongqing Xi´An Beijing


Beijing - den Himmelske Freds Plads

Vi kørte med cykeltaxaer gennem hutonerne, de gamle bydele hvor husene er lukket med mur udadtil og åbne indadtil en lille gårdhave. Små butikker hvor alt kan købes og toiletbygninger for hver 100 meter, fordi der ikke er indlagt toiletter i de gamle huse. Her har gadens lov været gældende, for der er ikke adresseangivelser på husene og deres snævre gyder og politiet måtte opgive at fange forbrydere der forsvant ind i disse hutong-labyrinter.



Indgangen til Den Forbudte By Løven og mig i Den Forbudte By
Jeg er på vej ned fra muren


Fra Beijing fløj vi ned til et cruise på Yangtzefloden. Vi så den nye dæmning ser skal
levere 10 % af Kinas elforbrug når dn står færdig i 2009.


Drageskib på Yangtzefloden Bryllupschampagne på Yangtze floden




Maden på krydstogtskibet var bare fantastisk flot anrettet, og vi sejlede 5 dage på Yangtzefloden, hvorefter vi fløj til en anden storby.
En doven panda i Zoo i Chongqin

Efter 3 dages sejltur ankom vi til millionbyen Chong qing hvor vi så kinesisk billedkunst og Pandaer i Zoo.


Xi´an terrakottasoldaterne velkomst til middag

Videre med fly til et af verdens vidundere - terrakottahæren i Xi´an og et lama tempel - inden vi igen fløj tilbage til Beijing. Her besøgte vi det himmelske tempel,

Beihei Park og diverse silke - jade - perle og andre markeder.

En fantastisk tur og en fantastisk bryllupsrejse.







Tenerife december 2004


Vi boede på sydkysten i Los America hvorfra man kunne gå langs en strandpromenade flere kilometer til begge sider. Her lå restauranter side om side med turistbutikker og hoteller.






Vi tog på guidet rundtur på øen, med mange spændende besøg på vinslotte, dyreparker og spændende huse, og vi var på toppen af vulkanen Teide i hylende blæst og frostvejr. Vi skulle have været på vandretur i helvedes kløften men Anne turde ikke begive sig ud på den første strækning der foregik på en klippehylde flere hundrede meter oppe. Det viste sig da også at en turist for nylig var faldet ned i dybet, da stien pludselig forsvandt under hende. Det læste vi om da vi var kommet hjem.






Fyn og Sønderjylland juli 2004

Vi besøgte først Michael og Ulla og børnene

i sommerhus på Fyn,

Fra Fyn kørte vi til en sightseeing tur rundt på Als hvor Anne aldrig havde været. På vej hjem kørte vi til Tyskland og handlede stort ind til det forestående familietræf først i august på Roskilde Camping, hvor vi mødtes med Annes norske familie.

Victor, Emma og Kewin var med på familietræf






Gran Canaria februar 2004

Vi boede i Puerto Rico og havde en hyggelig uge i selskab med Stig Martins lillebror Palle hans kone Lene og deres pige Sara. Vi lejede bil og skiftedes til at køre på tur, da Anne ikke kan lide at køre i bjergene, men havde også udflugter sammen til bla. papegøjeparken, som vi havde lidt svært ved at finde ud til.





Mig min kone Anne-min lillebror - Lene og Sara i Porto rico

Reklame for aftenens dragshow i centret



Jeg slapper af på strand og hav



Fra Puerto Rico snoede et kopi af den kinesiske mur sig langs vandet til den hvide sandstrand


Vi fik også en ridetur på en kamel i 'ørkenen' der samtidigt er et nudistområde, hvor nøgne mænd havde travlt med at posere oppe på klinterne.

Den sidste aften spiste vi en spændende middag på restaurant 'Guantanamo' helt i Mexicansk stil, hvor kaffeserveringen var et helt cirkusnummer med ild og ophældning fra 1½ meters højde. Vejret på ferien var desværre ikke så varmt selv om solen skinnede.





Cypern med sviptur til Cairo september 2003

Vi lejede motorcykler og fik prøvet vores køreevner - med venstrekørsel.

Det var varmt og dejligt og vi havde en fik spadseretur ind til byen 2½ km. fra hotellet. Her var forretninger og seværdigheder at se om dagen, gode restauranter til middag og bargade med billige (og tynde) drinks, liv og glade dage.


Skål På torvet fik vi tegnet et portrætbillede

Det var godt vi ikke boede i byen for der blev festet hele natten. På vores hotel var der stille og vi havde udsigt ned over stranden til vandet.

Længere nede af kysten badede vi i et stort vandland


Fra havnebyen Limasol tog vi på et 3 dages cruise til Egypten.



Keops pyramiden sfinxen


Anne ved pyramiden og om bord på cruiseskibet hvor vi drak aftenkaffe i måneskin på dækket


Vi blev sejlet til Port Said kørte vi i bus forbi Suez kanalen og Broen der forbinder Afrika og Asien - videre til Cairo hvor vi så Pyramiderne og det egyptiske museum. Her var meget få turister og en masse militær, og først da vi kom tilbage til båden opdagede vi at datoen var den 11.september, 2 år efter fly-terror katastrofen i New York, så derfor var der der nok ikke mange der ville til pyramiderne. Vi blev opsamlet mange busser, og havde bevæbned mand i hver bus, og blev kørt med militæreskorte foran og bagved busserne med soldater med maskinpistoler, og alle vejkryds vi kom forbi var spærret af politiet, selv motorvejen var kun vores buskolonne som kørte der, hvor der var placeret soldater langs motorvejen og gennem hele ørkenen kørte busserne fuld fart igennem, hvis terrorister skulle lægge på lur efter os, når vi skulle på museum i Cairo blev hele området spærret af soldater med maskinpistoler og pigtråd, så der blev passet godt på os, og vi kunne ikke gå alene i byen, det var lidt ærgeligt.








Vi har lige været i Dubai 8/12-17/12-07 og vores næste rejse går til USA til sommer
 

Skål På torvet fik vi tegnet et portrætbillede

Det var godt vi ikke boede i byen for der blev festet hele natten. På vores hotel var der stille og vi havde udsigt ned over stranden til vandet.

Længere nede af kysten badede vi i et stort vandland


Fra havnebyen Limasol tog vi på et 3 dages cruise til Egypten.



Keops pyramiden sfinxen


Anne ved pyramiden og om bord på cruiseskibet hvor vi drak aftenkaffe i måneskin på dækket


Vi blev sejlet til Port Said kørte vi i bus forbi Suez kanalen og Broen der forbinder Afrika og Asien - videre til Cairo hvor vi så Pyramiderne og det egyptiske museum. Her var meget få turister og en masse militær, og først da vi kom tilbage til båden opdagede vi at datoen var den 11.september, 2 år efter fly-terror katastrofen i New York, så derfor var der der nok ikke mange der ville til pyramiderne. Vi blev opsamlet mange busser, og havde bevæbned mand i hver bus, og blev kørt med militæreskorte foran og bagved busserne med soldater med maskinpistoler, og alle vejkryds vi kom forbi var spærret af politiet, selv motorvejen var kun vores buskolonne som kørte der, hvor der var placeret soldater langs motorvejen og gennem hele ørkenen kørte busserne fuld fart igennem, hvis terrorister skulle lægge på lur efter os, når vi skulle på museum i Cairo blev hele området spærret af soldater med maskinpistoler og pigtråd, så der blev passet godt på os, og vi kunne ikke gå alene i byen, det var lidt ærgeligt.








Vi har lige været i Dubai 8/12-17/12-07 og vores næste rejse går til USA til sommer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar